2005-10-20

Grymmaste kycklingsalladen

Igår lagade jag en grymt god kycklingsallad som kan rekommenderas:

2 personer
Börja med att salta och peppra 2 kycklingfiléer (eller ca 4 kycklinglårfiléer så blir det ännu godare). Värm upp stekpannan så att den blir väldig varm. Lägg i kycklingfiléerna och stek på varje sida så att dom får stekyta. Sen sänker du värmen så att kycklingen får ligga å bli klar. Den blir väldigt saftig på det här sättet. Om du använder dig av kycklinglårfiléer så blir ytan istället lite krispig men innuti blir dom saftiga.

Under tiden hackar du 2 tomater och 1/2 skalad gurka och lägger ut i ett stort serveringsfat. Skiva rödlök och strö över. Blanda ihop 1 hackad avocado och smulad fetaost med ca 2 msk nypressad citronsaft. Krydda med exempelvis grekisk salladskrydda och salt. Skeda över feta och avocadoblandningen över salladen.
När sen kycklingen är klar så skivar du den i cm-tjocka bitar och lägger över salladen. Avsluta med att strö över lite rostade pinjenötter.

Inga kommentarer: